Kop van Noord-HollandPolitiek

BBB ook bij het waterschap de grootste (update)

Noord-Holland Noord – De voorlopige uitslag van de Waterschapsverkiezingen laat zien dat BBB ook daar een grote overwinning heeft behaald. Dijkgraaf Remco Bosma maakte dat vanochtend bekend. Nu dertig procent van de stemmen zijn geteld staat BBB voorlopig op 6 zetels. Waterplatform Groen, Water & Land verliest 3 van haar 7 zetels.

Laatstgenoemde partij gaat in de voorlopige uitslag van 7 naar 4 zetels. De PvdA, met d k3ndidaten uit de Noordkop bovenaan de lijst, blijft op 4. Naast grote overwinnaar BBB wint ook de Partij voor de Dieren: Zij zaten de afgelopen 4 jaar niet in het bestuur van het Hoogheemraadschap, deden in 2019 ook niet mee met de verkiezingen, en komen nu binnen met 2 zetels.

Water Natuurlijk, het CDA, 50Plus en de Algemene Waterschapspartij (AWP) verliezen allemaal 1 zetel. Voor AWP zou dat betekenen dat ze niet meer vertegenwoordigd zijn. Belang van Nederland komt in de voorlopige uitslag wel met 1 zetel in het bestuur. Naar verwachting kan dijkgraaf Bosma vanmiddag om 16.00 een update geven over de voorlopige uitslag.

Update
Het waterschap laat weten dat het niet meer lukt om vandaag nog met een nieuwe voorlopige uitslag te komen. Op vrijdag 17 maart om 11:00 uur wordt een update gegeven. Op 23 maart is een openbare zitting van het centraal stembureau waarin de uitslag officieel wordt vastgesteld.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Dat de ´BBB´ ook bij de waterschappen ´de grootste´ is geworden verbaast me niet. Waterbeheer is tenslotte waterbeheer, niet meer en niet minder. Het zou bovendien niet uit moeten maken wie dat werk uitvoert als het tenminste zorgvuldig gebeurt. Mijn partner stemde op iemand met een mooie naam en ikzelf op een willekeurig iemand van dezelfde partij waarop ik voor de provinciale staten stemde. Wij genoten allebei goed onderwijs en voelen ons sociaal maatschappelijk bewust, echter, we hadden beiden werkelijk geen idee op wie te stemmen of ook maar enig aanknopingspunt daartoe. De vraag aan alle Nederlanders om op de Waterschappen te gaan stemmen ondergraaft mijns inziens het absolute fundament onder ons kiesstelsel en dat is: weten wat, op wie en waarvoor je stemt.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
%d bloggers liken dit: