Hollands Kroon

Gerard van der Velde krijgt lintje voor zijn vele verdiensten voor Kreileroord

Advertentie:

Kreileroord – Een grote verrassing voor Gerard van der Velde uit Kreileroord: Hij kreeg donderdagmiddag uit handen van de burgemeester een lintje uitgereikt. Van der Velde is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, voor zijn vele verdiensten voor het dorp Kreileroord en de gemeente Hollands Kroon. De afgelopen 50 jaar heeft hij diverse bestuursfuncties bekleed voor de Ouderenbond, de Dorpsraad Kreileroord, Senioren Vereniging de Doorbraak, Samenwerkingsverband Activiteitenverenigingen Wieringermeer, de tuinbouwvereniging en de voetbalvereniging.

De geboren Wieringerwaarder ontving zijn onderscheiding in aanwezigheid van een twintigtal leden van de ouderenbond en zijn familie en vrienden. Van der Velde was naar MFC De Doorbraak in Kreileroord gelokt voor een ledenvergadering. De verbazing was groot toen opeens de burgemeester met entourage binnenkwam. Volgens burgemeester Rian van Dam is Van der Velde erg bescheiden over zijn verdiensten, maar zijn er heel veel mensen die zijn inzet enorm waarderen. “Kennelijk heb ik al die jaren toch iets goed gedaan”, zo concludeerde hij terwijl hij de volle zaal rondkeek.

De burgemeester zei dat kleine dorpen als Kreileroord mensen zoals Van der Velde nodig hebben om sociale cohesie bevorderen. Het verenigingsleven is enorm belangrijk en alleen vrijwilligers houden dat als cement van de gemeenschap in stand. Volgens de aanwezigen kwam het niet vaak voor dat Van der Velde met een mond vol tanden kwam te staan, maar dit keer wist hij even niet wat hij moest zeggen. Wel zei hij dat hij er helemaal niet op had gerekend. Hij is het met de burgemeester eens over de gemeenschap: “De mensen hebben elkaar nodig.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button