Den HelderVideo

Matchen op de Beursvloer: Veel nieuwe samenwerkingen tussen bedrijven, stichtingen, en verenigingen (video)

Advertentie:

Den Helder – Matchen, matchen, en nog meer matchen: na een klap op de gong door burgemeester de Boer ging een nieuwe Beursvloer van start. Ook dit jaar organiseerde de Helderse Uitdaging het evenement waarbij bedrijven, stichtingen en verenigingen elkaar wisten te vinden met een hulpvraag of hulpaanbod. Met de gemaakte matches zonder tussenkomst van een portemonnee hoopt de Uitdaging de samenwerking tussen deze partijen te stimuleren.

“Het is een fysieke marktplaats waar vraag en aanbod bij elkaar komt. Ondernemers die wat kunnen aanbieden, en verenigingen en stichtingen die een vraag hebben”, vertelt Karin van Harteveld, voorzitter van de Helderse Uitdaging. De Beursvloer, dit jaar op Lyceum aan Zee, is de derde in de reeks. Zonder tussenkomst van geld leveren bedrijven hulp aan andere organisaties die een beetje hulp goed kunnen gebruiken.

In anderhalf uur tijd krijgen de organisaties de kans om elkaar te spreken, en waar mogelijk tot een match te komen. “Het soort organisaties dat zich aanmeldt is heel divers, van de gemeente tot schildersbedrijven tot financieel adviseurs. Het gaat om het overdragen van kennis, bijvoorbeeld informatie over het bouwen van een website, maar ook hele praktische dingen, als er bijvoorbeeld wat gerepareerd moet worden.”

Hout voor taart
En die verscheidenheid aan samenwerking is te zien op de Beursvloer. “Wij hebben net een match gemaakt met het Reddingmuseum”, vertelt een medewerker van uitzendbureau Olympia. “Wij gaan het baliepersoneel een training geven over klantenservice. Als tegenprestatie mogen wij een bezoek brengen aan het museum met een rondleiding, en een rondvaart door Den Helder”. Ook stichting schoolvoetbal deed goede zaken. Voor het aankomende voetbaltoernooi zal Evenema de geluidsinstallatie verzorgen, en Scholen aan Zee levert een team van verkeersregelaars en een groep scheidsrechters. Ook hele praktische matches vonden hun plek op de vloer. De klussers van het Fundament krijgen het resthout van aannemersbedrijf Borst voor een afdak bij hun pand en voor een workshop vogelhuisjes maken, en in ruil krijgt de aannemer een zelfgemaakte taart. Wat voor taart dat moet worden? “Daar hebben we het nog helemaal niet over gehad, daar moeten we nog even verder over onderhandelen!”

Van Harteveld had goede hoop voor deze derde Beursvloer. “Vorig jaar hadden we 92 matches, ik hoop dat we dat ook dit jaar halen. Wat ik vooral belangrijk vind is dat mensen blij naar huis gaan met iets nieuws in hun rugzak.” Ook bij deze beursvloer was al het matchen niet voor niets. Na anderhalf uur ‘speeddaten’ werd een mooi eindresultaat behaald: 108 matches, met een totaalwaarde van ruim vijftigduizend euro.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button