Sport

Helders Triatlon Zwaardgevecht Toernooi in De Draaikolk

Advertentie:

Den Helder – Bonnacon Medieval Fightclub organiseert in samenwerking met zalencentrum De Draaikolk het Helders Triatlon Zwaardvecht Toernooi. Het is de tweede keer dat het evenement wordt georganiseerd.

Vorig jaar op 1 april leek het voor velen een grap, maar waren er weergaloze duels te bewonderen in de tot Arena omgebouwde sportzaal. Met een internationaal deelnemersveld zal de lat hoog liggen om met het Helders Schild de terugreis te mogen aanvaarden. Naast Nederlandse deelnemers zullen ook deelnemers uit Duitsland, Denemarken, Frankrijk en Belgie aan dit toernooi meedoen.

De deelnemers strijden in drie disciplines, waardoor de eindwinnaar de duellist zal zijn die zich het meest allround in deze sport weet te bewegen. Binnen in de sportzaal zal een extra tribune worden opgebouwd om voldoende zitplaatsen te creëren, komt er een Arena voor de duellisten en zal er een waar horecaplein aangekleed worden.

Softkit
In de pauze momenten zal er gelegenheid zijn voor de kleine maar ook grote bezoekers om met een softkit de beleving van deze sport te proeven.

De start van het Helders Triathlon Toernooi is 6 april om 11:00 uur. De verwachting is dat de prijsuitreiking om 17:00 uur plaatsvindt.

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button