Sport

Open Noord-Hollands Dame Kampioenschap Schaken

Advertentie:

Warmenhuizen – Schaakvereniging Warmenhuizen ’76 organiseert de zevende editie van het Noord-Hollands Dame toernooi Schaken. Het is een open en laagdrempelig toernooi, gehouden in Dorpshuis Warmenhuizen. Het is niet alleen bestemd voor ervaren schaaksters, maar ook voor beginnende (thuis-) schaaksters, vanaf 15 jaar.

Deelnemers hoeven geen topschakers te zijn om mee te doen; het Dame toernooi staat vooral in het teken van plezier in het schaakspel. De schaakvereniging organiseert dit toernooi ook om de deelname van vrouwen en meisjes in de schaakwereld te bevorderen. Vrouwen zijn namelijk flink ondervertegenwoordigd in het schaken; slechts vijf procent van de leden van de Koninklijke Schaakbond is vrouw.

Schaakvereniging Warmenhuizen ’76 hoopt ook dat door dit soort toernooien meer meisjes en vrouwen gaan schaken, op alle niveaus. Hoe meer vrouwen en meisjes er lid zijn van een vereniging, hoe lager de drempel wordt voor anderen om zich aan te melden.

Eerste Dameskampioenschap
In 2015 organiseerde Schaakvereniging Opening ’64 uit Sint Pancras voor de eerste keer het Open Noord-Hollands Dameskampioenschap. Dit schaaktoernooi werd door de deelnemende dames met groot enthousiasme ontvangen. Ook in de jaren daarna was het toernooi een groot succes. Een specifiek toernooi voor dames helpt om de zichtbaarheid van meisjes en vrouwen in de schaakwereld te versterken.

Op zondag 14 april 2024 zal het evenement plaatsvinden in Dorpshuis Warmenhuizen. De inloop is vanaf 09.30 uur, de start van de wedstrijden is om 10.00 uur en het einde is om ongeveer 16.00 uur.

Aanmelden
Aanmelden voor het toernooi kan vóór 1 april 2024 via het aanmeldformulier op de website, of via het sturen van een e-mail naar dametoernooi@warmenhuizen76.nl onder vermelding van Dametoernooi 2024.

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button