Den HelderHollands KroonSchagenTexel

Meer WW-uitkeringen in de Noordkop

Regio – Het aantal WW-uitkeringen in de regio is in maart toegenomen, zo meldt het UWV. Uiteraard komt dit grotendeels door de coronacrisis, waardoor veel mensen hun baan verloren. Op Texel viel desondanks een daling van het aantal inwoners met een WW-uitkering waar te nemen, terwijl Den Helder in negatieve zin koploper is.

Het aantal inwoners van Den Helder dat een WW-uitkering ontvangt is vorige maand met 12,2 procent toegenomen. Ten opzichte van een jaar geleden is er overigens nog steeds sprake van een daling van ruim elf procent. Op Texel viel in maart nog een kleine daling (1,5 procent) van het aantal WW-uitkeringen waar te nemen en in Schagen bleef het aantal gelijk. In Hollands Kroon was een stijging van 7,5 procent.

Vooral uitzendkrachten en horecapersoneel verloren hun baan, meldt het UWV. “Maar ook meer winkelpersoneel en chauffeurs deden een beroep op een WW-uitkering. Door de maatregelen ter beperking van de verspreiding van het coronavirus Covid-19 valt een groot deel van de werkzaamheden stil in sectoren als horeca, cultuur, detailhandel non-food en transport.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button