Den HelderHollands Kroon

Online opvoedtips van de GGD

De coronacrisis heeft een grote invloed op het dagelijks leven van ouders en gezinnen. Het is goed voor te stellen dat ouders vragen hebben over de opvoeding nu het hele gezin de hele dag thuis is. Thuiswerken en je kind(eren) helpen met het schoolwerk. Hoe doe je dat? Hoe doen andere ouders het eigenlijk? En wat als na 28 april de situatie mogelijk weer verandert? GGD Hollands Noorden (GGD HN) biedt in samenwerking met de regionale gemeenten via verschillende kanalen opvoedtips, adviezen en een online cursus in tijden van corona aan.

GGD HN organiseert voor de regio Noord-Holland-Noord drie gratis online lezingen op de volgende data:

  • Dinsdag 21 april: Positief Opvoeden in onzekere tijden.
  • Donderdag 23 april: Positief opvoeden: thuiswerken en schoolwerk combineren.
  • Donderdag 7 mei: Positief Opvoeden: op maat.

De aanvangstijd is om 20.30 uur. De online lezingen duren tussen de 30 tot 45 minuten. En worden gegeven door Carine Kielstra, pedagoog en hoofdtrainer van Positief Opvoeden, Triple P. Ouders kunnen zich aanmelden via de website van GGD HN.

Positief Opvoeden
De cursus Positief Opvoeden Online geeft ouders antwoord op vragen over het gedrag van hun kind(eren). Ouders leren ermee om te gaan op een manier die bij hen past. De cursus is leuk en gebruiksvriendelijk. Ouders loggen in waar en wanneer het hun uitkomt. De opvoedtips zijn vooral geschikt voor ouders van peuters, kleuters en basisschoolkinderen. Aanmelden kan via de website van GGD HN of via de website Positief Opvoeden Noord-Holland Noord.

Ouders met opvoedvragen kunnen bellen met GGD HN, telefoon 088-01 00 550 op werkdagen ma t/m vr van 08.30-16.30 uur. GGD HN gaat flexibel om met de invulling van het spreekuur en kan beeldbellen of het gesprek vervolgen op een ander tijdstip om zo zonder kinderen in de buurt rustig te praten. Mailen kan ook via positiefopvoeden@ggdhollandsnoorden.nl.

Triple P folder
Ouders kunnen op hun gemak tips lezen over Opvoeden tijdens de coronacrisis in de Triple P folder Opvoeden tijdens de Coronacrisis. In de week van 20 april a.s. komt de digitale Tipkrant ‘Positief Opvoeden in onzekere tijden’ uit. Houd de website www.positiefopvoeden.nl regio Noord-Holland-Noord in de gaten. De Tipkrant is een goede manier om meer te lezen over opvoeden in een tijd als deze. De krant geeft informatie over kleine én grote opvoedingsvragen. Belangrijkste boodschap van deze Tipkrant is: alle ouders hebben te maken met dezelfde situatie, alleen ieders persoonlijke situatie is uniek en vraagt een andere aanpak.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button