Den Helder

Twee miljoen euro in Helders steunfonds

Adverentie

Den Helder – Met twee miljoen euro uit de algemene reserve maakt Den Helder geld vrij om de financiële en maatschappelijke gevolgen van de coronacrisis op te vangen. Het doel van dit fonds, het Helders steunfonds genoemd, is om noodzakelijke maatregelen te kunnen treffen tegen de gevolgen van de coronacrisis.

Het gaat dan om maatregelen om te voorkomen dat voor de stad belangrijke voorzieningen gestopt worden wegens bijvoorbeeld acute liquiditeitsproblemen als gevolg van de crisis. Zodat zorg- en culturele instellingen overeind blijven. En zodat sportclubs, wijkcentra, scholen, ouderenorganisaties, kinderopvanginstellingen hun maatschappelijke rol kunnen blijven vervullen, zowel op korte termijn als iets verderop in de tijd. Dat ook evenementen weer kunnen plaatsvinden wanneer dat weer mogelijk is.

Wethouder Kees Visser: “De gemeente Den Helder stelt dit noodfonds beschikbaar om de leefbaarheid en de ontwikkeling van de stad zoveel als mogelijk in stand te houden. Belangrijk aspect is dat het fonds als laatste vangnet wordt ingezet voor schrijnende zaken. Dus als geen andere, voorliggende voorzieningen of mogelijkheden meer beschikbaar zijn.”

Er zijn criteria ontwikkeld voor de inzet van dit fonds. Naast de functie als laatste vangnet, moet het ook gaan om een belangrijke voorziening voor onze inwoners of bedrijven. En als er geen gebruik kan worden gemaakt van andere voorzieningen van het Rijk, of dat een organisatie zelf de effecten (deels) kan opvangen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button