Den HelderPolitiek

Pand gesloten en gebiedsverbod na schietpartij Steengracht

Adverentie

Den Helder – Burgemeester Jan de Boer heeft op vrijdag een brief gestuurd aan de bewoners van de Steengracht en Fabrieksgracht, de plek waar op zondag 11 april een woning werd beschoten. De burgemeester vraagt de bewoners om elke vorm van overlast te blijven melden, zeker nu het onderzoek van de politie nog loopt.

“De schietpartij van afgelopen zondag heeft bij u ongetwijfeld een groot gevoel van onveiligheid opgeroepen”, zo schrijft De Boer. “Je woning is nou juist de plek waar je je veilig moet kunnen voelen. En dan gebeurt dit.” Treffende woorden van de burgemeester, die verder schreef dat de gemeente wel al op de hoogte was van overlast in de omgeving van de woning, maar niets dat wees op hetgeen nu heeft plaatsgevonden.

Het pand aan de Steengracht is door de burgemeester voor de komende drie maanden gesloten, zo staat in de brief. Ook krijgt de bewoner een verbiedsgebod voor 100 meter rondom zijn woning. Dit geeft de politie de tijd om onderzoek te doen en de gemeente om een oplossing voor de overlast te zoeken. “Het aanpakken van overlast is een lastige procedure en kost tijd, zoals u misschien heeft gemerkt. Dat komt, omdat het woonrecht in Nederland een groot goed is. Daar moeten we zorgvuldig mee om gaan”, aldus de burgemeester.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button