Cultuur/Natuur

Helderse Vallei deelt nieuws van de kinderboerderij

Advertentie:

Den Helder – Jonge konijntjes hupten in maart rond in het konijnenhok van de Helderse Vallei. Door het toevoegen van een flinke bult zand aan de rand van het hok, wilde de Helderse Vallei de natuurlijke leefomgeving van konijnen zoveel mogelijk nabootsen, zodat zij hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen.

De konijntjes zijn geboren in een hol onder de grond, dat is gegraven door de konijnen zelf, zoals in de vrije natuur ook gebeurt.

Na een geboortegolf bij de geitjes, huppelen er nu ook maar liefst 26 lammetjes rond op de weide achter het duurzaamheidscentrum. Zo is de lente in volle bloei te zien onder de dieren en planten op het terrein van de Helderse Vallei.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button