Noord-HollandSport

Selectie bezoekt Rabo AZ Foodtour-klassen

Noord-Holland – De AZ-selectie heeft dinsdag 13 april een digitaal bezoek gebracht aan de vijftig deelnemende klassen van de Rabo AZ Foodtour. Zij werden verrast door videocalls van onder anderen Owen Wijndal, Calvin Stengs en Teun Koopmeiners. Vijf Noord-Hollandse Rabobanken ontwikkelden de Rabo AZ Foodtour in samenwerking met AZ en Greenport Noord-Holland Noord. Begin 2019 sloten de zes gemeenten van JOGG-regio Noord-Holland en GGD Hollands Noorden zich bij het initiatief aan.

De Rabo AZ Foodtour is een interactief lesprogramma dat leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool bewust maakt van thema’s als gezonde voeding, voedselverspilling, sportvoeding en het lezen van etiketten. In negen lessen presenteren AZ-spelers en -trainers en voedingsdeskundigen de verschillende thema’s aan de klas.

Na iedere les voeren de leerlingen opdrachten uit, die zij vastleggen in vlogs. Tijdens het maken daarvan krijgen ze hulp van niemand minder dan AZ-vlogger Timo Verbruggen. Met de vlogs maken tien klassen kans op een Foodclinic bij AZ. De klas met de allerbeste vlog wint de ultieme hoofdprijs: het bijwonen van een wedstrijd van AZ.

Motiverende woorden
Dinsdag 13 april gaven de spelers van AZ 1 de jonge deelnemers motiverende woorden mee voor het maken van hun vlogopdracht. Dat gebeurde nadat de voetballers zich onderwierpen aan een heus vragenvuur van de scholieren. Zij stelden vragen over het voetballen op hoog niveau, maar ook hoe zij als profs omgaan met voeding en zichzelf op en top fit houden.

Meer informatie over de Rabo AZ Foodtour is te vinden op https://www.raboazfoodtour.nl/

Toon meer

Laura Konkelaar

Dit bericht is geplaatst door Laura Konkelaar. Zij was enige tijd stagiair bij Regio Noordkop en volgde de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam.

Wellicht ook interessant

Back to top button