Hollands KroonJeugdSchagen

Speurneuzen uit de Kop op pad met Team Sportservice

Regio Noordkop – Tien vragen op tien locaties. Dat is heel in het kort wat de speurtocht van Team Sportservice inhoudt. “We willen in de meivakantie toch iets organiseren voor de jeugd. Normaal gesproken hebben we in de schoolvakanties allerlei activiteiten voor basisschoolkinderen, maar in deze tijd is dat niet mogelijk. Daarom deze tweede editie van de speurtocht door je wijk. De eerste keer was in andere dorpen en echt een groot succes”, verteld Marjolein Hagen van Team Sportservice.

De buurtsportcoaches die ook gymles geven op tal van basisscholen in de gemeenten Hollands Kroon en Schagen staken de hoofden bijeen en bedachten een activiteit die coronaproof is, kinderen aan het bewegen krijgt en ze uitdaagt de prijs in de wacht te slepen.

Verstopte posters
Hagen: “We verstoppen de posters vlak voor de vakantie op tien plekken verspreid door de wijken. Op die posters staat een vraag. Aan de kinderen de taak het antwoord te vinden en de sportieve opdracht die erbij staat uit te voeren. Op de ene plek doe je een paar kniebuigingen, verderop weer uitvalspassen en zo nog een aantal voorbeelden.”

Met een invulbon die de deelnemers binnenkort van de site kunnen downloaden, gaan ze op pad. Daarop staan de plekken aangegeven waar de posters hangen. Op deze bon kunnen de antwoorden worden opgeschreven. Na de ronde hebben de deelnemers als het goed is tien antwoorden op hun lijstje staan. Dan volgt nog een spelelement.

Oplossing
De buurtsportcoach legt uit: “Op het invulformulier vind je bij elke antwoordmogelijkheid een vakje met daarin eerste letter, vierde letter of bijvoorbeeld zesde letter. Als je die letters op volgorde achter elkaar opschrijft, komt er een woord uit. Stuur dat woord per mail naar Sportservice op, maak ook een foto van de ingevulde invulkaart met naam, woonplaats en e-mailadres. Uit de goede inzendingen trekken wij de winnaar. Die wint een goedgevulde goodiebag.”

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Famke richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via famke@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button