Den Helder

Fotowedstrijd: 100 Helderse plaatjes

Adverentie

Den Helder – De Woningstichting bestaat 100 jaar en dit vieren zij graag met de inwoners van deze stad. Naast het grote 100 jaar Woningstichtingfeest van 26 tot en met 28 augustus op Willemsoord organiseren ze ook een fotowedstrijd: 100 Helderse Plaatjes. In samenwerking met Triade, Tekpark, Citymarketing Den Helder en School 7 bieden zij een uitdaging voor 100 fotografen uit de stad en nabije regio. Voor zowel amateurs als semiprofessionals, voor jong of ouder! Of je nu graag met je smartphone fotografeert of met een digitale camera; iedereen mag meedoen.

Deze grote fotografie uitdaging vindt zaterdag 28 mei tussen 09.00 uur en 18.00 uur plaats op en rond Willemsoord en in de binnenstad. Na aanmelding horen deelnemers een week van tevoren via de mail op welke tijd zij waar verwacht worden. Ze krijgen drie tijdstippen en drie plekken waar ze op deze dag moeten zijn. Op iedere locatie ontmoeten de deelnemers gedurende de dag verschillende fotografen die hen mee zullen nemen in zijn/haar werk en tips and tricks geven over de opdracht die ze na iedere workshop zullen gaan uitvoeren. Het belooft een dag te worden waarin de mensen volop inspiratie opdoen, maar ook de gezonde spanning zullen voelen van de drie opdrachten die ze binnen de tijd zullen moeten uitvoeren.

Na deze dag gaat iedereen naar huis met een hoofd vol inspiratie en een camera vol foto’s. Deelnemers krijgen hierna anderhalve week de tijd hun drie beste foto’s te selecteren, te bewerken en in te sturen. Informatie over wat er precies wordt verwacht en wanneer krijgen zij via de mail opgestuurd.

Uit alle Helderse plaatjes kiezen de fotografen vier finalisten. Deze finalisten krijgen een laatste finaleopdracht. De foto’s van de vier finalisten worden afgedrukt en vertoond in een expositie op het TEDX evenement op 25 oktober in Theater de Kampanje. Het publiek kiest deze dag de winnaar die naar huis gaat met een geldbedrag van maar liefst €1.500,-!

Workshops vooraf
Wie vooraf nog wat tips en tricks wil hebben over compositie, licht, sluitertijd, diafragma en meer kan zich opgeven via bovenstaande websiteadres voor workshops in Triade:
• Workshop basisfotografie: maandag 9 mei van 19.00 uur – 21.00 uur
• Workshop editing: maandag 16 mei van 19.00 uur – 21.00 uur
Na de “shootdag” is er een unieke kans om les te krijgen van de vier fantastische fotografen. Zij geven in de week na het evenement workshops editing. Meer informatie hierover na aanmelding.

Fotografen
De vier betrokken fotografen bij 100 Helderse plaatjes zijn:
Peter van Aalst: www.petervanaalstfotografie.nl
Cris Toala: www.toalaolivares.com
Alice Wielinga: www.alicewielinga.nl
Noah Valentijn: www.noahvalentyn.com

Deze unieke ervaring niet missen en de uitdaging aangaan? Aanmelden kan via www.triade-denhelder.nl/100-helderse-plaatjes.
Kosten deelname: €5,- per persoon (inclusief koffie/thee en wat lekkers gedurende de dag)
Kosten per workshop vooraf: €5,- per persoon (inclusief koffie en thee)

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button