Hollands KroonZakelijk

Tri-tennis in Slootdorp bij tennisvereniging Sluis 1

Hollands Kroon – Tennisvereniging Sluis 1 in Slootdorp is dankzij een bijdrage van Microsoft een oefenapparaat rijker. In 2022 lanceerden Microsoft en de Hollands Kroonse Uitdaging het “Iedereen kan meedoen-fonds”. Verenigingen uit Hollands Kroon konden een aanvraag doen voor een bijdrage uit dit fonds. Bij tennisvereniging Sluis 1 in Slootdorp wilden ze door middel van Tri-tennis vooral de jeugd mee laten doen. De bijdrage uit het Iedereen kan meedoen-fonds maakte dit financieel mogelijk.

De Tri-tennis tennismuur bestaat uit een speelveld van weerbestendig zeil dat aan veren in een metalen frame hangt. Wanneer de bal tegen het speelveld geslagen wordt zal de bal altijd met dezelfde snelheid terugkomen, ongeacht de snelheid waarmee de bal geslagen wordt. Wanneer de bal geslagen is, heeft de speler voldoende tijd om zich voor te bereiden op de volgende slag.

Naast het spelplezier heeft de Tri-tennis tenniswall ook een educatief aspect. In trainingen kan de Tri-tennis oefenmuur gebruikt worden om alle basisslagen (forehand, backhand, service) technisch aan te leren en te verbeteren. Doordat de bal met een lage snelheid terugkomt, is Tri-tennis ideaal om techniek aan te leren bij zowel kinderen als volwassenen.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button