Sport

Wedstrijd duurt 13 seconden te lang voor Heren Den Helder Suns

Advertentie:
Na de score van Dyon Halman met nog dertien seconden te gaan konden de Suns nog winnen! (DHfoto)

Den Helder – In een bomvolle sporthal Sportlaan hing zaterdagavond een gespannen sfeer in de slotseconden van de wedstrijd tegen de Belgische bezoekers Okapi Aalst. In de onderlinge wedstrijd in de Bnxt League trokken de Belgen op het nippertje aan het langste eind: 76-77. Dertien seconden voor het eindsignaal hadden de Suns met een score van Dyon Halman de troef nog in handen.

In het eerste kwart ging het niet van een leien dakje, veelvuldig balverlies onder het bord leidde een 13-21 tussenstand in na tien minuten basketballen. Het tweede kwart werd gewonnen door de Suns (22-20), waarin veelvuldig vanachter de driepuntslijn werd geschoten. Succesvol was dat echter niet met slechts 14% (2 uit 14) en met slechts drie aanvallende rebounds was dit niet het wapen waarmee de bezoekers aan de kant konden worden geschoven. Met een ruststand van 35-41 lagen nog wel alle kansen open en was het aan coach Van Noord om tijdens de pauze de vizieren op scherp te krijgen.

Het beste kwart voor de lange mannen uit Den Helder was het derde bedrijf. Met 25-18 resulteerde dat in een voorsprong na dertig minuten basketballen. Met Halman als voorste touwtrekker en drietjes van Biss, Troy Koehler en tot slot Nick Thran (60-56) pakten de Suns, zo leek het, een comfortabele voorsprong in aanloop naar het laatste kwart. Een dunk van Josh Price en een technische fout van Thran maakte dat Dorian Marchant namens Aalst 60-59 noteerde.

Coach Peter van Noord geeft de laatste aanwijzingen in de time out (DHfoto)

De laatste tien minuten was het een driepunter van de Belgische reus Ivan Maras waardoor de bezoekers de aansluiting behielden (66-65). Onder meer een driepunter van Biss en een score van Sam van Oostrum zorgden ervoor dat de Suns op viereneenhalve minuut voor het einde op zeven punten kwamen: 72-65. De Belgen gaven echter niet op en Jordan Walker, Maras en Marchant hielpen de weegschaal weer naar de kant van Okapi: 72-75. 1 minuut voor einde wedstrijd tikte Van Oostrum 74-75 aan en de Helderse topscorer Halman zette dertien seconden voor het einde de Suns op plus een (76-75). Echter na twee time-outs en een slimme aanval van Okapi Aalst tipte Walker de winnende voor de bezoekers door de basket. (75-76). De overgebleven seconden waren niet voldoende om de weegschaal de andere kant op te (laten) wijzen.

De volgende thuiswedstrijd van de Den Helder Suns is op zondag 23 april 15:00 uur tegen Circus Brussels.

Topscorers:
Den Helder Suns: Dyon Halman 16, Jake Biss 14, Sam Huurman 13
Okapi Aalst: Joshua Price 19, Dorian Marchant 18, Ivan Maras 17

Toon meer

Wop van Eis

Wop is de vaste basketbalverslaggever van Regio Noordkop. Namens de omroep volgt hij de Den Helder Suns.

Wellicht ook interessant

Back to top button