Den Helder

Wachttijd aanvragen paspoort/identiteitskaart in Den Helder aanzienlijk ingekort

Advertentie:

Den Helder – Goed nieuws voor wie binnenkort het paspoort of de id-kaart moet verlengen, want de wachttijd in Den Helder is plots een stuk korter. Waar mensen tot deze week soms wel twee tot drie maanden moesten wachten alvorens ze langs mochten komen op het stadhuis voor de aanvraag, kan dat nu al binnen twee weken. Dat meldt de gemeente Den Helder.

Door extra balies te openen kunnen er al afspraken binnen twee weken worden gemaakt. Paspoorten en identiteitskaarten waren in 2014 voor het eerst tien jaar geldig. Daarvoor was de geldigheidsduur van deze documenten vijf jaar. Tussen 2019 en 2024 waren er weinig aanvragen voor nieuwe documenten. “Doordat de eerste paspoorten en identiteitskaarten met een nieuwe geldigheid dit jaar verlopen, zien wij een stijging van het aantal aanvragen”, zo meldt de gemeente. “Dit wordt de zogenaamde paspoortpiek genoemd. De afgelopen maanden werden we helaas geconfronteerd met langere wachttijden.”

๐—”๐—ณ๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ ๐—บ๐—ฎ๐—ธ๐—ฒ๐—ป
Afspraken kunnen worden ingepland via www.denhelder.nl. Liever telefonisch een afspraak maken, neem dan contact op met het klantcontactcenter via 14-0223. Een afspraak maken voor het ophalen van het document is niet nodig. Dat kan tijdens kantoortijden bij de receptie van het stadhuis op Willemsoord 66. Op maandagavond is de balie geopend tot 19.30 uur, het is dan vaak rustiger dan overdag.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button