Overige

Bijeenkomsten voor mantelzorgers van mensen met dementie

Advertentie:

Wieringerwerf – Alzheimer Nederland en Stichting Geriant houden in Wieringerwerf enkele bijeenkomsten voor mantelzorgers van mensen met dementie. De bijeenkomsten zijn bedoeld ter ondersteuning van mantelzorgers van mensen met dementie, thuiswonend of in een woon-zorginstelling. Deelname is gratis. De bijeenkomsten zijn in het najaar, eens per maand op een donderdag en vinden plaats in de Cultuurschuur.

Dementie is een ernstige ziekte. Naarmate het ziekteproces vordert, verandert een naaste. Voor mantelzorgers kan de zorg zwaar worden. Het ontbreken van gelijkwaardigheid en steun, gevoelens van eenzaamheid, vragen en onzekerheden, wat als het thuis niet meer gaat, de nachten onrustig zijn of als de mantelzorger zelf iets overkomt en opname in zicht komt? Al deze zaken kunnen de mantelzorger bezighouden.

Meedoen

  • Omdat u in een vertrouwde omgeving ervaringen en gevoelens kunt delen met anderen, die in een soortelijke situatie verkeren
  • Voor ondersteuning, tips en adviezen
  • Om meer informatie over dementie te krijgen
  • Als vervolg op de cursus omgaan met dementie van Geriant
  • Om te accepteren dat uw naaste ziek is en er veel verandert

De groep wordt begeleid door Marijke Verbeek, verpleegkundige en Liesbeth Rijk, casemanager dementie. Samen met de deelnemers wordt de inhoud van de bijeenkomsten bepaald. De bijeenkomsten worden maandelijks aangeboden op donderdag 19 september, 17 oktober, 14 november en 12 december 2024.
Tijd: van 10.30 – 12.00 uur. Inloop met koffie vanaf 10.15 uur.
Plaats: De Cultuurschuur, Loggerplein 1, 1771 CE Wieringerwerf.

Inlichtingen en aanmelding
Neem voor meer informatie en aanmelding contact op met Liesbeth Rijk, 06-22811573, Marijke Verbeek, 06-23792923 of via e-mail: e.rijk@zorgring.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button