Den Helder

Nieuwe ambassadeurs voor Werelderfgoed Waddenzee gehuldigd bij Stichting Helderse Botters

Advertentie:

Den Helder – Veertien nieuwe ambassadeurs voor het Werelderfgoed Waddenzee zijn maandag gehuldigd bij Stichting Helderse Botters. De feestelijke ceremonie vond plaats in aanwezigheid van wethouder Fotigui Camara van gemeente Den Helder.

De veertien ambassadeurs hebben een tweedaagse training gastheer/gastvrouw voor het Werelderfgoed Waddenzee gevolgd, gegeven door de Waddenvereniging. Tijdens deze inhoudelijke training hebben ze kennis opgedaan over het Werelderfgoed en geleerd hoe ze dit verhaal kunnen delen met bezoekers. Als ambassadeurs zullen ze de unieke Waddenbeleving en -ervaring laten zien, en tegelijkertijd benadrukken hoe kwetsbaar dit gebied is.

“Het is een eer om deze nieuwe ambassadeurs te mogen verwelkomen,” aldus Enno Lieder, coördinator van het ambassadeursprogramma. “Met hun passie en toewijding zullen ze een belangrijke rol spelen in het beschermen en promoten van het Werelderfgoed Waddenzee.” Het ambassadeursprogramma heeft als doel om de kennis over het Werelderfgoed te vergroten en bezoekers bewust te maken van de unieke schoonheid en fragiliteit van het Waddengebied. Door samen te werken met andere ambassadeurs dragen ze bij aan het behoud van dit waardevolle natuurgebied.

Totaal 92 ambassadeurs
Met de toevoeging van deze veertien nieuwe ambassadeurs komt het totale aantal ambassadeurs voor het Werelderfgoed Waddenzee op 92. De organisatie kijkt uit naar de bijdrage van deze nieuwe ambassadeurs aan de bescherming van ons prachtige Waddengebied. Een overzicht van alle ambassadeurs is te vinden op werelderfgoed.visitwadden.nl

Het ambassadeursprogramma wordt in opdracht van het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit, de Waddenkust gemeenten en de provincies Noord-Holland, Friesland en Groningen uitgevoerd door Visit Wadden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button