Den HelderZakelijk

Nieuwe bus voor Omring Den Koogh

Advertentie:

Den Helder – Vrijwilligers René Kooij en Jack van de Burg zijn dolblij met de nieuwe leaserolstoelbus. De afgelopen twee jaar hebben zij hun uiterste best gedaan om de bus rijklaar te krijgen. Onlangs was het zover; Na een feestelijke inwijding is de nieuwe rolstoelbus van Omring Den Koogh klaar voor gebruik.

Alle chauffeurs kregen uitleg hoe de nieuwe bus werkt. Omring zette René en Jack in het zonnetje. Daarna was het tijd voor koffie met een petit four voor de deelnemers van de dagbesteding en de chauffeurs. Omring gebruikt de bus voor het halen en brengen van deelnemers van de dagbesteding. “Daarnaast zetten we bus in voor activiteiten en ritjes van en naar al onze locaties in Den Helder”, vertelt José Geense, teammanager dagbesteding bij Omring.

“Dagbesteding is meer dan alleen een plek om de dag door te brengen. Het is een plek om een fijne dag te hebben en anderen te ontmoeten. Deelnemers spelen gezellig samen een spelletje, genieten van een bak koffie, luisteren naar muziek of werken in de tuin”, aldus Geense. “Ze doen nieuwe sociale contacten op en onderhouden die. Soms helpen ze mee met het koken van een warme maaltijd.” De deelnemers wonen allemaal nog zelfstandig thuis. “De bus haalt ze op en brengt hen ook weer thuis”, zegt Geense.

Chauffeurs gezocht
Omring zoekt nog steeds vrijwilligers die als chauffeur op de bus willen werken. Zij maken het mogelijk dat de bewoners van onze locaties de deur uit komen en leuke dingen doen. Chauffeurs krijgen een rijtest door een erkende rijschool. Zo nodig levert Omring maatwerk dat op de vrijwilliger toegesneden is. “Vrijwilligers staan over het algemeen gelukkiger in het leven. Het levert iemand voldoening op om iets voor een ander te betekenen”, vindt Tanja Den Bak, teammanager Vrijwilligers.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button