Uitgaan

Stichting 4 mei comité Niedorp maakt programma bekend

Advertentie:

Hollands Kroon – Nederland staat zaterdag 4 mei stil bij alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesoperaties daarna. Binnen het grondgebied van de voormalige gemeente Niedorp wordt de herdenking georganiseerd door de Stichting 4 mei comité Niedorp.

Op 4 mei brengt het comité vanaf 13:30 uur een bezoek aan de oorlogsgraven en oorlogsmonumenten binnen de voormalige gemeente Niedorp. Ter plaatse worden bloemen gelegd. De start van deze rondgang is in Barsingerhorn. Geïnteresseerden die het 4 mei comité hierbij willen vergezellen, kunnen contact opnemen meneer Rienstra via 06-20769802.

’s Avonds vindt om 19:00 uur een korte herdenkingsbijeenkomst plaats in De Koppeling, Koperwiek 30 in Nieuwe Niedorp. Rond 19:35 uur stellen de aanwezigen en andere belangstellenden zich op nabij het gezondheidscentrum voor de stille tocht door het park naar het oorlogsmonument nabij de brede school. Vanaf 19:30 uur speelt Winkels Harmonie bij dit oorlogsmonument. Aangekomen bij het oorlogsmonument, staan de aanwezigen na de Last Post twee minuten stil bij alle oorlogsslachtoffers.

Na de twee minuten stilte volgt het Wilhelmus, kransleggingen namens het gemeentebestuur, Stichting 4 mei comité en de kerken en kan daarna een ieder bloemen leggen. Na afloop is er de gelegenheid om na te praten onder het genot van een kop koffie in de Koffieloft (in het Winkelhart).

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button