Hollands KroonVideo

Definitief afscheid van De Oude Beurs

Adverentie

Middenmeer – De deuren van Music & Party Palace de Oude Beurs in Middenmeer zijn zaterdag nog een keer open gegaan voor publiek. Vroeger traden er grootheden uit nationale- en internationale muziekwereld op, maar de laatste jaren stond het pand te verloederen en binnenkort wacht de sloophamer.

“Ik kreeg belletjes, anders hadden we het niet gedaan, het was zelfs niet bij me opgekomen, denk ik”, vertelt Ad van der Veldt. Hij had een groot afscheidsfeest georganiseerd dat afgelopen maand had moeten plaatsvinden. Door de coronacrisis werd dat plan van tafel geveegd. “Mensen vroegen of ze nog even mochten kijken, dus toen hebben we beslist van laten we zaterdag de deuren nog een keer los doen. Dan mag iedereen er nog even door heen ‘steerten’ en een fotootje maken, net als ik hier bij de bar.”

Dansles
Voorzichtig aan druppelden de eerste bezoekers binnen. “Wij reden langs en dachten laten we nu maar gaan, het is nu mooi rustig”, vertelt een stel dat eigenlijk op weg was naar de doe-het-zelf-zaak. “We hebben hier dansles gehad, carnavalsfeesten, we hebben hier de eerste stappen richting volwassenheid gezet.” “Ja, en ook schooltoneel van toen nog de zesde klas. Ik kan me nog precies de spanning herinneren van dat je op moest.”

Even verderop staan de machines al klaar om aan de sloop te beginnen. Ze moeten eerst nog aan het werk bij het pand waar voorheen Club 4 Pleasure in zat. “Je hebt ze al zien staan,”, zegt Van der Veldt, “Ze komen er bijna aan. En dan zit het er echt op. Zonde…”

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button