Den HelderJeugd

Kinderburgemeester laat op zich wachten

Den Helder – Het werd vorig jaar met enthousiasme en trots aangekondigd: Den Helder krijgt een eigen kinderburgemeester. Maar maanden later, en zelfs anderhalf jaar nadat de gemeenteraad al JA had gezegd, is de kinderburgemeester nog niet in zicht.

“Ook die zoektocht is door de coronaperikelen een beetje tot stilstand gekomen”, vertelt burgemeester Jeroen Nobel. “Nu de scholen weer begonnen zijn willen we ook hier weer verder mee aan de slag”, vult een woordvoerster van de gemeente aan.

De kinderburgemeester moet worden gezien als hulp voor de burgemeester bij activiteiten als de intocht van Sinterklaas, de uitreiking van het jeugdlintje, et cetera. Hij/zij kan bovendien een bijdrage leveren aan de activiteiten die de gemeenteraad van Den Helder al richting kinderen vervult, zoals het “Raadslid in de klas”-project en het bezoek van verschillende klassen aan de raadszaal. De gemeenteraad en het college kunnen door de plannen en activiteiten van de kinderburgemeester meer leren over hoe kinderen de stad zien en wat zij belangrijk vinden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button