Den Helder

Seniorenpartij twijfelt over wethouder en deelname coalitie

Den Helder – De Seniorenpartij overweegt uit de coalitie te stappen of haar eigen wethouder te vervangen. Dat meldde fractievoorzitter Carla van Driesten zaterdagochtend in het LOS radioprogramma “De Nieuwsraad”. Van Driesten zelf is bezig aan haar laatste twee jaar in de politiek. “Het is mooi geweest, heb het acht jaar gedaan en wil niet meer op een lijst.”

“Ik ben heel idealistisch begonnen, maar ik merk dat ik niet de dingen er uit haal die ik er uit zou willen halen. Ook nu in de Kadernota vind ik niks terug voor senioren.” Maar je bent deel van de coalitie, dan moet er toch wat te halen zijn? “Ik had ook graag gewild dat onze wethouder in het college onze standpunten zou verdedigen, dan hadden we in de coalitie misschien iets kunnen realiseren. Ik zie hem niet, ik hoor hem niet, ik vind hem heel erg stil”, vertelde Van Driesten over wethouder Remco Duijnker. “Ik mis de ruggensteun van onze wethouder, hij is onzichtbaar.” De fractie heeft ook geen contact meer met de wethouder.

Ben je teleurgesteld in de coalitiedeelname? “Wij denken echt hoe moeten we de komende twee jaar verder? Het zou kunnen dat we uit de coalitie stappen.” In dat geval wordt de Seniorenpartij oppositie, maar verandert er feitelijk niet veel. “Het zou zelfs kunnen dat de wethouder dan blijft zitten.” Maar hij zit er toch namens de partij? “Ja, we zouden hem ook kunnen terugtrekken, we zijn nu echt alle opties aan het bekijken”, aldus Van Driesten, die voor de LOS-microfoon aangaf blij te zijn dat ze eens openlijk haar hart kon laten spreken. “Ik ga bij de Kadernota nog wat proberen binnen te halen en dan gebruiken we het zomerreces denk ik om knopen door te hakken.”

Harmen Krul
In het uur na Van Driesten was Harmen Krul van de CDA te gast in de uitzending. Hij liet weten Van Driesten te waarderen als mens, raadslid en coalitiegenoot en sprak ook zijn waardering uit voor haar openheid. “Ik werd er even stil van en hoop heel erg dat we er uitkomen, heel vervelend dat ze zich zo voelt”, aldus de CDA-fractievoorzitter. Over een ding was Krul heel duidelijk: “Als de Seniorenpartij uit de coalitie zou stappen is het natuurlijk ondenkbaar dat hun wethouder aanblijft.”

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button