Den HelderJeugdVideo

Avondvierdaagse Julianadorp begonnen (video)

Julianadorp – Vier dagen bikkelen voor de deelnemers van de Avondvierdaagse Julianadorp. De afgelopen twee edities waren afgelast door het coronavirus, dus was de animo extra hoog: meer dan 900 inschrijvingen.

Doordat de organisatie een tijd stil lag was het begin dit jaar lastig om alles weer op de been te krijgen, vertelt Durk Geertsma, de voorzitter van de Avondvierdaagse Julianadorp. “In januari hebben we gelukkig twee nieuwe bestuursleden erbij gekregen, gelukkig. In maart bleek dat we tien tot vijftien gecertificeerde verkeersregelaars tekort hadden.” Het was dus wel even spannend of het evenement door kon gaan. Na een oproep in de krant waren er gelukkig genoeg vrijwilligers. “Die vonden waarschijnlijk ook dat een evenement, dat al sinds 1984 in Julianadorp georganiseerd wordt, moet blijven!”

Door de coronapauze zijn er dit jaar extra veel kinderen die voor het eerste kruisje gaan. Dat brengt een bijzonder probleem met zich mee: in heel Nederland is de vraag naar het eerste kruisje zo hoog dat er een tekort is. Deelnemers hoeven volgens Geertsma niet bang te zijn: “Ik kan niet beloven dat iedereen ‘m meteen krijgt, maar uiteindelijk krijgt iedereen natuurlijk het kruisje!”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button