Hollands Kroon

Inwonersbijeenkomst over arbeidsmigrantenhuisvesting voor inwoners ’t Veld

Advertentie:

’t Veld – Inwoners van ’t Veld en Zijdewind kunnen op maandagavond 30 mei meepraten over huisvesting voor arbeidsmigranten. De gemeente heeft in ’t Veld een middelgrote locatie op het oog waar mogelijk arbeidsmigranten worden gehuisvest. Tijdens de bijeenkomst wil de gemeente in gesprek met de omwonenden.

De avond begint om 19.30 en duurt tot 21.15 uur in De Vriendschap in ’t Veld aan de Rijdersstraat 92. De bijeenkomst vindt plaats naar aanleiding van het locatieonderzoek huisvesting buitenlandse werknemers dat onderzoeksbureau Sweco in 2021 heeft gedaan voor de provincie Noord-Holland. Daarin is onder meer met bewonersparticipatie gekeken naar gebieden waar middelgrote huisvesting voor arbeidsmigranten kan komen in de Kop van Noord-Holland. Het gaat dan om locaties met tussen de honderd en driehonderd bedden.

Uit het onderzoek zijn veertien voorkeurszoeklocaties gekomen waarvan er acht in de gemeente Hollands Kroon liggen. Een van deze gebieden ligt aan de noordoostkant van ’t Veld. Tijdens de bijeenkomst lichten de gemeente en Sweco het locatieonderzoek toe. Ook wordt gezocht naar een concrete locatie binnen het zoekgebied. “Wij vinden het belangrijk dat inwoners van ’t Veld meedoen aan deze avond. Zo kan een plan ontstaan dat past in de omgeving”, aldus de gemeente.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button