112

Gearresteerde bij drugslab blijkt veertigjarige man uit Den Helder

Advertentie:

Den Helder – De persoon die dinsdagmiddag werd aangehouden in de Marsdiepstraat in Den Helder blijkt een veertigjarige man uit Den Helder. Dat meldt de politie woensdag.

De politie deed dinsdag, naar aanleiding van een tip, rond 15:30 uur een inval in een leegstaande kapsalon in de Marsdiepstraat. Bij binnenkomst troffen zij een in werking zijnde synthetisch drugslab aan. Vrijwel direct werd de omliggende winkelstraat afgesloten, de brandweer ingeschakeld en omliggende panden ontruimd. Vervolgens hebben brandweer en politie onderzoek verricht. Het drugslab en aanwezige spullen zijn ontmanteld, afgevoerd en vernietigd. Bij binnentreding werd ook een veertigjarige man uit Den Helder gearresteerd. Zijn rol wordt verder onderzocht.

Mensen met tips die kunnen helpen bij het onderzoek, kunnen telefonisch contact met de politie opnemen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Drugslabs
Drugslabs kunnen zich overal bevinden; op het platteland of in de grote stad, in bedrijfspanden, boerenschuren, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. Tekenen dat er zich een drugslab bevindt zijn bijvoorbeeld de aanwezigheid van een sterke synthetische geur (anijsachtig of chemisch prikkelend, zurig of aceton). In het betreffende gebouw zijn vaak kieren en/of ramen afgekit met purschuim. Ook kunnen de ramen beslagen zijn, afgeplakt of bedekt; de gordijnen gaan bijvoorbeeld nooit open. Mensen die vermoeden hebben van een drugslab wordt verzocht de politie te bellen ­­via 112. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Meer informatie over hoe te handelen bij het aantreffen van een drugslab staat op de website van de politie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button