Hollands Kroon

Openbaar zwemwater Hollands Kroon klaar voor nieuw seizoen

Advertentie:

Hollands Kroon – Het lekkere zwemweer komt eraan en dat betekent dat er weer gezwommen kan worden in het open water. Bij het Lutjestrand aan het Amstelmeer, Zuiderstrand bij Den Oever en Hoge Oude Veer bij Anna Paulowna zijn de boeien in het water gelegd en de strandjes opgeknapt en gefreesd.

De gemeente leegt de afvalbakken drie keer per week en als het nodig is ruimen zij ook het zwerfafval op. Regelmatig controleert Het Hoogheemraadschap en de omgevingsdienst de veiligheid en de kwaliteit van het zwemwater.

Naast bovengenoemde zwemlocaties zijn er ook locaties in de gemeente die beheerd worden door vrijwilligers van de stichtingen. In ‘t Petje in Zijdewind en Het Skarpet in Oude Niedorp kunnen bezoekers zwemmen in open water. Ook de zwembaden zijn weer klaar voor het nieuwe zwemseizoen. Het gaat om zwembad zwembad De Wirg in Winkel, zwembad De Rijd in Nieuwe Niedorp en zwembad Wieringerwaard. Op de website van Hollands Kroon is een overzicht met alle zwembaden in de gemeente te vinden.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button