Den HelderPolitiek

Unaniem steun voor initiatief strandrolstoelen

Adverentie

Den Helder – Het Helderse college moet van de gemeenteraad in gesprek met de SSN, de Helderse Vallei en uitbaters van strandpaviljoens om openbare (elektrische) strandrolstoelen te realiseren. Uit een recent onderzoek van de het Nederlands Instituut Veiligheid Zwemlocaties (NIVZ) is gebleken dat hier vraag naar is. Een motie op initiatief van Sjoerd Oudijk van Behoorlijk Bestuur werd unaniem aangenomen.

Op dit moment zijn er al drie strandrolstoelen in Den Helder. Dit terwijl er in de gemeente zeven strandopgangen zijn. Oudijk vroeg het college daarom in zijn motie om er nog vier te realiseren en daarbij in overleg te gaan met partijen die actief zijn op en rondom het strand. Het liefst nog voor deze zomer, zodat ze meteen gebruikt kunnen worden.

Wethouder Tessa Augustijn was enthousiast over het idee, maar gaf aan de nieuwe rolstoelen te willen opnemen in de Lokale Inclusie Agenda, een document waar de toegankelijkheid in de gemeente onder de loep wordt genomen en wordt gekeken naar verbeteringen voor de toekomst. Het slechte nieuws: Die agenda komt pas in november van dit jaar naar de raad toe. Toch wil Augustijn die weg bewandelen en zorgvuldig tot een juiste invulling van de wens komen.

Unaniem steun
Uiteindelijk werd de motie unaniem gesteund. GroenLinks en het CDA merkten beide op dat de precieze invulling van de motie en het tijdspad voor hen minder relevant is. Zo wordt er nu gesproken over vier rolstoelen, waarvan twee elektrisch. In de praktijk zou kunnen blijken dat er betere opties zijn.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

2 reacties

  1. Sjoerd gefeliciteerd met je initiatief! Fijn om te zien dat de raad door had dat het mogelijk op de lange baan schuiven via z.g. inclusiviteit niet acceptabel is. Geen fraaie actie van inclusiviteits wethouder en dat om een paar rolstoelen…

  2. Wethouder Augustijn verdwijn, inclusief die agenda.

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: