Politiek

Hollands Kroon houdt vooralsnog vast aan opvang in Van der Valk hotel

Advertentie:

Anna Paulowna – Het nieuwe kabinet schrapt de Spreidingswet weer, terwijl gemeenten er net mee aan de slag waren. Hollands Kroon bijvoorbeeld gaat asielzoekers huisvesten in het Van der Valk hotel te Wieringerwerf. Het COA huurt dit per 1 juni voor de versnelde opvang van honderd asielzoekers. Gaat dit door? Is dit nog wel nodig?

Het regeerakkoord is volgens Hollands Kroon voorlopig niet meer dan de plannen waarop de vier coalitiepartijen inzetten, voornemens. “Nu moet er eerst een nieuw kabinet gevormd worden. Pas als dat gedaan is kunnen er daadwerkelijke acties ondernomen worden om wetten en maatregelen te wijzigen”, laat de gemeente weten. “Daar zal nog tijd overheen gaan. Totdat er wetten afgeschaft zijn, of nieuwe van kracht, gelden de huidige wetten en regels. Zoals de taakstellingen voor opvang en de Spreidingswet.”

Op dit moment is er wat Hollands Kroon betreft dus feitelijk nog niets veranderd aan de situatie rondom asielopvang. “De nood in Ter Apel is hoog en er zijn opvangplekken te weinig. Daarom blijven wij uitvoering geven aan de wettelijke verplichtingen die voor ons gelden. Bijvoorbeeld met de opvang van asielzoekers in Wieringerwerf. Het is voor ons als gemeente op dit moment nog onduidelijk wat de voornemens in het regeerakkoord betekenen voor onze werkzaamheden en taakstellingen. We blijven de informatie volgen en kijken, samen met de gemeenteraad, wat dit voor ons betekent.”

Lees ook: Wat betekent het nieuwe regeerakkoord voor de Noordkop?

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. In het verleden was hij onder meer werkzaam bij NRG en als wethouder in de gemeente Den Helder. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl.

3 reacties

  1. Wat een flauwekul van Hollands Kroon! Het is zeer gebruikelijk -en juridisch ook aanvaardbaar- om te anticiperen op veranderende wetgeving. Rechters doen dat ook. Maar nee, nog net effe je zin doordrijven als bestuurder, dat is lekker vanwege de machtskick die zoiets geeft. Langzamerhand lijkt het er op, dat het openbaar bestuur nog maar twee beleidsdoelstellingen heeft; Het negeren van de meerderheid in onze ‘democratie’ en het zoveel mogelijk sarren van burgers.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button