Uitgaan

Kunstzin brengt echte orgelklanken terug in Ontmoetingskerk

Advertentie:

Julianadorp – Muziekvereniging Kunstzin verzorgt zondag 9 juni een bijzonder concert met als titel Nostalgia. Het publiek wordt getrakteerd op prachtige muziek met een link naar de jaren 50 en 60, waarbij de muzikanten ook gekleed gaan in outfits uit die periode.

Uiteraard kan dan de muziek van Wim Sonneveld niet ontbreken en daarvoor zijn alle registers opengetrokken. De zang wordt verzorgd door de bekende zingende orgelman Marco Hage, die zijn sporen ruim heeft verdiend bij onder andere Scala Alkmaar en het Zaans Showorkest. Ook met Kunstzin heeft hij opgetreden, tijdens het Bevrijdingsconcert in 2022. Om de sfeer van de jaren 50 nog extra te accentueren heeft de familie Wipprecht uit Purmerend één van hun prachtige draaiorgels ter beschikking gesteld om de feestvreugde nog verder te verhogen. Daarmee klinken voor het eerst deze eeuw weer echte orgelklanken in de Ontmoetingskerk, die het al vele jaren moet doen met een mooi Johannesorgel, maar er gaat niets boven echte orgelpijpen.

De muziek die ten gehore wordt gebracht varieert van The Cats en de Blue Diamonds, tot Wim Sonneveld en Elvis Presley en alles wat daar tussen zit. Ook een Amsterdamse medley ontbreekt niet en het publiek mag bij alle bekende liedjes meezingen. Een absolute aanrader die volledig gesponsord wordt door de Bikestores, waardoor de toegang helemaal gratis is. Wel wordt na afloop een collecte gehouden voor het licht en onderhoud van de prachtige Ontmoetingskerk.

De kerk aan het Loopuytpark is vanaf 14.00 uur open en het concert begint om 14.30 uur.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button