Den HelderPolitiek

Gemeentebelangen gedoogpartij coalitie na handreiking Krul (CDA)

Advertentie:

Den Helder – De fractie van Gemeentebelangen Den Helder zal de coalitie als gedoogpartner gaan steunen, zo maakte fractievoorzitter Nancy List bekend. De partij geeft aan de brug te willen vormen tussen de oppositie en coalitie. Hetgeen volgens fractievoorzitter List hard nodig. Gemeentebelangen pakt daarmee naar eigen zeggen de handschoen op, na uitnodiging van CDA-fractievoorzitter Krul om constructief mee te denken.

List was blij met de handreiking die het CDA bij monde van fractievoorzitter Krul in het LOS radioprogramma “De Nieuwsraad” deed. “De oproep voor meer samenwerking tussen oppositie en coalitie van Harmen was ons uit het hart gegrepen. Wij constateren al enige tijd dat de sfeer verslechtert.”

In haar verdere betoog geeft List aan dat “de oppositie en de coalitie nu nog te veel als twee kampen tegenover elkaar staan. De persoonlijke discussies die hieruit voortvloeien zorgen ervoor dat onderwerpen niet meer op de inhoud, maar op de man beslecht worden. Dat is voor Gemeentebelangen een ongezonde situatie.”

Gedoogsteun
List: “Gemeentebelangen bekijkt bij elk agendapunt of het in het belang is van onze inwoners. Als een voorstel goed is, is het goed. Is het slecht, dan stemmen wij tegen. Daar verandert dus niks aan. Noem het gedoogsteun, of noem het constructief mee denken over de toekomst van deze gemeente.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button