112Hollands Kroon

Tankautospuit tijdelijk buiten dienst

Adverentie

Wieringerwerf – Het komt niet vaak voor, maar soms worden hulpdiensten ook weggesleept. In dit geval betreft het de tankautospuit van de vrijwillige blusgroep Wieringerwerf die niet meer op eigen kracht van zijn plaats kon komen. De oorzaak is vermoedelijk een defect in het elektrische systeem geweest. Nadat er nieuwe accu’s waren geplaatst klonk er een luide knal en vulde de cabine van de tankautospuit zich met rook.

Een brandweerwagen zit tegenwoordig vol met elektronische apparatuur die allemaal in opladers staan. Het vermoeden is dat er ergens in het circuit sluiting is ontstaan waardoor de accu’s langzaam leegliepen. Bij het plaatsen van een volle accu was er waarschijnlijk een korte stroompiek die er voor zorgde dat het systeem ‘plofte’.

De tankautospuit is inmiddels opgehaald en er zal worden nagegaan wat de sluiting heeft veroorzaakt om herhaling te voorkomen. Nog dezelfde dag is een vervangende tankautospuit geleverd door de Veiligheidsregio Noord Holland Noord, waardoor de brandweer vrijwilligers van Wieringerwerf toch kunnen uitrukken om hulp te verlenen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button