Verhalenreeks voor meer aandacht sociale woonruimte Hollands Kroon

Anna Paulowna – PvdA Hollands Kroon is begonnen met het plaatsen van een reeks verhalen op haar website over mensen die door omstandigheden dakloos of bijna dakloos werden binnen de eigen gemeente. De PvdA wil hiermee bereiken dat binnen de gemeente meer aandacht komt voor meer sociale woonruimte. “In Hollands Kroon wordt wel veel bijgebouwd, maar heel weinig in de sociale sector (huur en/of koop) voor starters op de woningmarkt. Hierdoor ontstaat een groeien groep daklozen of bijna daklozen”, zo laat de partij op haar eigen website weten.

PvdA Hollands Kroon geeft aan dat de verhalen gebaseerd zijn op echte levens van echte mensen, dus geen fictieve verhalen. “We hebben hun namen veranderd en andere gegevens geanonimiseerd. We hopen dat andere partijen in Hollands Kroon door deze verhalen net zo doordrongen raken van het feit dat we woonruimte moeten gaan creëren”, zo laat de lokale afdeling weten.

Roep om betaalbare woonruimte
In de reeks verhalen komen mensen aan het woord die in de knel zijn geraakt door bijvoorbeeld scheidingen, maar ook door andere oorzaken. De overeenkomst is dat deze mensen nu geen passende woonruimte kunnen vinden omdat sociale en betaalbare woningbouw er simpelweg te weinig is. “We moeten kijken hoe we voor deze mensen in Hollands Kroon woonruimte kunnen vinden”, aldus de PvdA over de achterliggende gedachte van de reeks verhalen.

Het eerste verhaal op de website van de PvdA gaat over Ines, een zelfbewuste vrouw die na haar scheiding in feite dakloos is geworden, https://hollandskroon.pvda.nl/nieuws/dakloos-verhaal-no-1/

Exit mobile version