Den Helder

Den Helder Airport geeft het To70-rapport vrij

Den Helder – Den Helder Airport, Netherlands Offshore Aviation Mainport, heeft woensdag het rapport over de impact van helikopters en schepen tussen 2030-2050 vrijgegeven aan het publiek en de energiesector. Het rapport is een direct gevolg van de herpositionering van de offshore luchthaven en werd voor het eerst aan demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen aangeboden tijdens de Europese Maritieme Dag, die op 20 en 21 mei in Den Helder plaatsvond.

Den Helder Airport zal de herpositionering van de offshore-luchthaven in het kader van de energietransitie in juli van dit jaar verder bespreken met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De luchthaven hoopt dat het rapport als een eerste bouwsteen kan dienen voor de sector offshore-energie, bij het plannen van het huidige en toekomstige offshore-transport van passagiers en vracht. Een van de bevindingen uit het rapport is dat het bespreekbaar maken van het delen van activa en diensten de logistieke toeleveringsketen op zee ten goede zal komen, waardoor de kosten zullen dalen en de fossiele voetafdruk kleiner wordt.

Een grote groep belanghebbenden heeft aan het rapport bijgedragen door hun visie en verwachtingen ten aanzien van de operationele en onderhoudsuitdagingen van de toekomstige offshore-industrie te delen. Den Helder Airport zal dit momentum vasthouden door een brede conferentie voor belanghebbenden te organiseren waarin de vervolgstappen zullen worden besproken.

Meer informatie over het rapport over de impact van helikopters en schepen is te vinden via denhelderairport.nl/download-rapport/

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair geweest bij Regio Noordkop en volgde de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam.

Wellicht ook interessant

Back to top button