Den HelderVideo

Winnaar Appeltaartenwedstrijd: “Ik ben 93 en heb nog nooit een appeltaart gebakken!” (video)

Advertentie:

Den Helder – Locatie De Groene Vecht van Zorggroep Tellus organiseerde op 16 juni voor het eerst een wedstrijd appeltaarten bakken. Bewoners, familie en medewerkers streden om een grote zilveren bokaal.

Het was voor het eerst dat er weer een grote activiteit plaats kon vinden sinds de uitbraak van het coronavirus en de bewoners waren er hard aan toe. De zon scheen en dus namen de tien deelnemende teams plaats op het terras om appels te schillen, deeg te rollen en taarten te bakken.

In de middag kwam de driekoppige jury langs om alle taarten te proeven. Na lang beraad kwam de taart van team nummer tien als winnaar uit de bus. Dat was bijzonder, want de leden van dat team hadden nog niet eerder een appeltaart gebakken. Juryvoorzitter Arlindo Slijger vond dat echter niet zo gek: “Ervaring is niet zo belangrijk bij het bakken van een appeltaart, als je maar plezier hebt.” De winnaar, mevrouw Sijnke, geeft de trofee een mooi plekje in het zicht.  

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button