Den Helder

Amsterdam staff band Leger des Heils en zangkoor La Mer geven concert in Den Helder

Adverentie

Den Helder – De Amsterdam staff band van het Leger des Heils geeft samen met zangkoor La Mer Op zaterdag 25 juni een concert in Den Helder. Het concert vindt plaats in de Morgensterkerk (Doctorandus F. Bijlweg 9) en begint om 19.30 uur. Kaarten voor het concert kosten €5,- en kunnen vooraf gereserveerd worden via asbdenhelder@gmail.com. Ook kunnen er kaarten aan de deur gekocht worden.

De Amsterdam Staff Band is de landelijke brassband van het Leger des Heils in Nederland en werd opgericht in 1962. De band bestaat uit Leger des Heils muzikanten uit het hele land, die allemaal actief zijn in hun lokale kerkelijke gemeente (korps). Alle leden geven vanuit hun persoonlijk geloof in God invulling aan hun muzikaliteit. Het repertoire van de ASB bevat een boodschap die is gebaseerd op het evangelie van Jezus Christus en Zijn liefde voor deze wereld. Iedere dinsdag wordt er gerepeteerd en maandelijks reist de ASB het land door om op verschillende locaties van het Leger des Heils concerten te geven en samenkomsten te begeleiden.

Ook maakt de Band geregeld tours naar het buitenland, waarbij landen als Noorwegen, Denemarken, Engeland, Schotland, Ierland, Zwitserland, België, Canada en de Verenigde Staten werden bezocht. De ASB staat op dit moment onder leiding van dirigent Olaf Ritman. Gemengd zangkoor La Mer bestaat ruim 40 jaar. Het is een gezellig koor met vele trouwe leden die al heel lang lid zijn. Zij zingen licht moderne nummers, prachtige filmsongs. Er worden nummers gezongen van onder andere: De Mamma’s en de Pappa’s, Boudewijn de Groot, The Police, Beatles, Bill Withers enz. Het koor wordt begeleid door een combo. Het koor La Mer staat onder leiding van dirigent Arjen Busscher.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button