Nieuws

Geen isolatiesubsidie meer te halen bij gemeente Den Helder

Den Helder – De beschikbaar gestelde €100.000,- voor inwoners die hun huis beter willen laten isoleren is op voor dit jaar, zo laat de gemeente Den Helder weten. Er zijn nog wel landelijke regelingen en leningen beschikbaar.

Bijvoorbeeld de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE). Wie twee of meer duurzame maatregelen treft komt voor deze subsidie in aanmerking. Meer informatie is te lezen op de website van de RVO. De gemeente Den Helder heeft ook een lening beschikbaar om inwoners op weg te helpen. De Woonlening mag gebruikt worden om het huis te verduurzamen of levensloopbestendig te maken. Een BKR-toetsing is onderdeel van de aanvraag.

Inkoopactie isolatie
Daarnaast organiseert de gemeente samen met het Duurzaam Bouwloket een tijdelijke inkoopactie voor isolatie. Deze loopt tot en met 30 juni. Inwoners kunnen gebruikmaken van een goed aanbod voor het isoleren van de spouwmuren, vloer of bodem of het plaatsen van isolatieglas. Voor het uitvoeren van de isolatiemaatregelen werkt Duurzaam Bouwloket samen met vakkundige bedrijven uit de regio. Meer informatie staat op de website van het Duurzaam Bouwloket. inschrijven op .

Wie vragen heeft over de subsidies en regelingen of over de isolatiemaatregelen, kan contact opnemen met het Duurzaam Bouwloket: www.duurzaambouwloket.nl/den-helder. Het loket is bereikbaar via telefoonnummer 072 743 39 56 en per e-mail via info@duurzaambouwloket.nl.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button