Cultuur/NatuurDen Helder

Kunsthal 45 neemt deel aan Kunstvierdaagse en Juttersmarkten

Adverentie

Den Helder – Na een wat aarzelend voorjaar hoopt Kunsthal 45 op een mooie zomer, ook voor de kunst. Helaas ging op het allerlaatste moment de Kunstvierdaagse van mei niet door. Vandaar nu de eer aan anderen om deze serie te openen. Hoewel de Kunsthal nu vrijwel alleen staat in de Koningstraat, groeit de nieuwbouw er omheen. Wie Kunsthal 45 regelmatig bezoekt, blijft dus mooi op de hoogte van de vorderingen.

Onder de titel ‘Elders’ gaan Roosmarijn Schoonewelle, Susana Mulas Lastra, Cathelijn van Goor en Julia Kaiser donderdag 23 juni aan de slag in Kunsthal 45 tijdens de eerste Kunstvierdaagse. Tot en met zondag 26 juni werken ze daar als Artists in Residence aan hun project, met zondagmiddag een afsluitende publiekspresentatie. Inloop vanaf 13.00 uur, aanvang 13.30 uur en rond 15.00 sluiten ze af. Maar ook de dagen daarvoor kunnen bezoekers langskomen in de middagen en zien wat er gemaakt wordt. Spannend te zien hoe de ideeën om wanden als drager voor tekeningen en vormen te gebruiken, en soms ook werk direct op het hout, groeien tot een resultaat. Cathelijne van Goor zal ook op haar site een blog bijhouden.

Kunsthal 45 meldde eerder dat er een expositie van leerlingenwerk van Basisschool Comenius zou komen. Inmiddels zijn de plannen veranderd en zal het werk op school worden gepresenteerd. Kunsthal 45 is blij dat we hebben kunnen bemiddelen bij het vinden van geschikte kunstenaars voor een aantal workshops. Zo was er een schilderworkshop ‘Waar is Jaap?” en gingen de leerlingen onder de titel ‘Groeten uit Den Helder’ met grafiek aan de slag om ansichtkaarten maken. Op de foto’s van beeldend kunstenaar Ingrid Davids hier een impressie. Ook leverden ze beelden voor de kunstroute in de school en decoratieve grote tekeningen over kunst op karton. Ongetwijfeld zal er in de toekomst nog gelegenheid zijn leerlingenwerk bij de Kunsthal te tonen, maar dan op de nieuwe locatie.

Kunsthal 45 en De Kunstuitleen zullen weer aanwezig zijn tijdens de Juttersmarkten dit jaar. In ieder geval tijdens de twee eersten en de drie laatsten. Zij hopen nog genoeg vrijwilligers te vinden om ook de andere vijf markten te bemannen, dus iedereen kan zich nog aanmelden. Op die markten zullen ze behalve informatie delen over hun activiteiten ook sieraden, kleine kunstwerken en boeken te koop aanbieden. Iedere dinsdag van 28 juni tot en met 6 september, waarbij de eerste twee en de laatste drie zeker zijn.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button