Cultuur/NatuurDen Helder

Midzomernachtswandeling in Noordduinen bij Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Loop mee met een unieke midzomernachtswandeling van Landschap Noord-Holland door de prachtige duinen bij Den Helder. Ontdek op zaterdagavond 25 juni wat er allemaal tot leven komt tijdens de nacht. Nachtvlinders, vleermuizen en ook de vogels blijven ’s nachts actief. Op de avond van Sint Jan kwamen vroeger buurtgenoten bij elkaar en maakten zij met zijn allen een groot vuur.

Sint Jan wordt gezien als het begin van een nieuwe periode in het jaar. Ook de natuur verandert: ‘Met Sint Jan draait het blad zich om’ is een gezegde. Om deze overgangsperiode in de natuur te vieren verzorgen gidsen van Landschap Noord-Holland deze midzomernachtswandeling in de Noordduinen bij Den Helder.

Wandelaars zullen ontdekken dat de duinen ’s nachts eigenlijk pas echt tot leven komen. Vleermuizen maken jacht op nachtvlinders. Een uil vliegt stilletjes voorbij, je ziet hem in het schijnsel van een zaklamp of herkent hem aan zijn geluid. De duinen zijn ook een goede plek om de sterrenhemel te bewonderen. Hoe minder lichtvervuiling, hoe meer te zien. Kortom, ga even terug in de tijd en geniet van deze bijzondere nachtwandeling!

Wanneer: zaterdagavond 25 juni van 23:30 uur tot 01:00 uur
Vertrekpunt: Parkeerplaats Steakhouse Duinoord, Jan Verfailleweg 622, 1783 BW Den Helder

Trek goede wandelschoenen aan, wandelaars blijven uiteraard wel op de paden. Tijdens de wandeling is ook een Duitstalige gids aanwezig. Bij voorkeur reserveren, ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen. Aan het eind van de wandeling nog een kleine verrassing. Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button