Hollands KroonSportVideo

Video: Jurian van Eekelen (11) pakt prijs na prijs met zijn sport

Advertentie:

Den Oever – Jurian van Eekelen is 11 jaar en zeer bedreven en fanatiek met schaatsen en skeeleren. Steevast zit hij in de top bij de uitslagen van verschillende wedstrijden in zowel Nederland als in het buitenland.

Na een korte periode op voetbal is hij begonnen bij het jeugdschaatsen. Hier viel hij in het begin nog niet erg op, maar zijn enthousiasme was wel groot. Later ging het beter en kwamen de eerste medailles en bekers binnen. Zo heeft hij meerdere prijzen gewonnen bij de NK (Nederlandse kampioenschappen) en EK (Europese kampioenschappen).

Voor zijn ouders betekent dit veel uurtjes met hun zoon trainen. Dit gebeurt wat het schaatsen betreft op De Meent in Alkmaar en ijsbaan De Westfries in Hoorn. Trainen met het skeeleren gebeurt op de Oeverse haven en bij Radboud in Medemblik.

Momenteel beoefent Jurian nog drie takken van sport te weten skeeleren, shorttrack en langebaan schaatsen. Het is de bedoeling dat hij later een keuze gaat maken waarin hij verder wil.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button