Cultuur/NatuurDen Helder

Struinen door Nollen-Zuid in Den Helder

Den Helder – Struin mee met gidsen van Landschap Noord-Holland door Nollen-Zuid op 26 juni. Voorheen saai bollenland, nu een aanwinst voor het landschap, met bijzondere zilte planten. De Nollen-Zuid is een aangelegd stukje duin, tegenover het Nollenproject van Rudi van de Wint, in Den Helder-Zuid. Landschap Noord-Holland heeft dit gebied ingericht met nollen en valleien.

Nol is een oud woord voor duin. Bollenland dat weer natuur is geworden. Struinnatuur. Tijdens deze excursie wordt er gekeken naar wat moeder natuur hiervan heeft gemaakt. Morgensterren, wellicht orchissen, goudknopjes en vast nog meer. Zo’n kruidenrijk graslandje langs het spoor biedt tal van verassingen. Probeer voor te stellen dat de hele Noordkop er voor 1600 zo heeft uitgezien. Eilandjes met duintjes die met elke zee stijging onderliepen. Verrassend is ook dat zeekraal en zeeaster hier bloeien. Dat betekent dat de grond zilt is.

Wanneer: zondag 26 juni van 13:00 uur tot 15:30 uur
Vertrekpunt: Burgermeester Ritmeesterweg – vlakbij Station Den Helder-Zuid

Bij voorkeur reserveren, ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen. Er is ook een Duitstalige gids aanwezig. Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button