Den Helder

Workshop Mantelzorg en Positieve Gezondheid

Adverentie

Den Helder – Bij de zorg voor een naaste gaat het vaak om de naaste en een stuk minder om de mantelzorger. Mantelzorgers krijgen zelden de vraag hoe het met hen gaat en zij stellen deze vraag ook weinig aan zichzelf. Tijdens de workshop Mantelzorg en Positieve Gezondheid draait het daarom juist volledig om de mantelzorger. Deze workshop zal plaatsvinden op 30 juni aanstaande in School 7 in Den Helder.

Arianne Heijdenrijk, consulent mantelzorg, gaat in deze workshop met mantelzorgers op zoek naar de veerkracht van mantelzorgers en wat hun leven betekenisvol maakt. Maar ook waar het leven mogelijk (te) zwaar is. De mantelzorgers gaan aan de slag met het bekende spinnenweb om hun positieve gezondheid en welbevinden in kaart te brengen. Arianne geeft hen handreikingen om daar waar het zwaar is te onderzoeken en hoe, met behulp van wie of wat, het leven iets lichter kan worden.

De workshop is op donderdag 30 juni van 13.30 uur tot 15.00 uur. Mantelzorgers uit gemeente Den Helder zijn van harte welkom in Bibliotheek School 7 in Den Helder. Aanmelden is verplicht, dit is mogelijk via info@mantelzorgcentrum.nl of 0224 745059.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button