Den HelderPolitiek

50 extra parkeerplaatsen winkelcentrum Duinpassage

Adverentie

Den Helder – Na overleg tussen gemeente Den Helder en Lidl in winkelcentrum Duinpassage is overeengekomen dat 50 extra parkeerplaatsen worden gesitueerd op de locatie hoek Dintelstraat en Zoomstraat. Voorwaarde voor doorgang van het project is voor Lidl de overeenstemming tussen alle partijen, inclusief huurders en eigenaren.

De vervolgstap voor de gemeente is om tot afspraken te komen met Lidl over de uitvoering van het plan dat in het teken staat van een zo groen mogelijke invulling, de kostenverdeling en de wijze van beheer en gebruik van het parkeerterrein.

Trjact
Lidl heeft eerder dit jaar de uitdrukkelijke wens uitgesproken voor meer parkeergelegenheid in de nabijheid van de winkel. Vanuit de gemeente is aangegeven dat een toevoeging van parkeren een groen uiterlijk moet krijgen. In het overleg is afgesproken dat de gemeente gaat onderzoeken waar en hoeveel parkeerplaatsen kunnen worden toegevoegd.

Vervolgens is vanuit de gemeente overleg gevoerd met Helder Vastgoed die in het gebied bezig is om Tiny Houses te ontwikkelen. Uitkomst van dit overleg was dat parkeren goed inpasbaar is in het gebied en wel op de locatie hoek Dintelstraat en Zoomstraat. Een brede groenzone daar omheen is gewenst ter afscherming van het parkeerterrein van de kavels van de Tiny Houses. De uitbreiding van parkeerfaciliteiten gaat wel ten koste van twee kavels voor de Tiny Houses.  

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button