Den HelderPolitiek

50 extra parkeerplaatsen winkelcentrum Duinpassage

Den Helder – Na overleg tussen gemeente Den Helder en Lidl in winkelcentrum Duinpassage is overeengekomen dat 50 extra parkeerplaatsen worden gesitueerd op de locatie hoek Dintelstraat en Zoomstraat. Voorwaarde voor doorgang van het project is voor Lidl de overeenstemming tussen alle partijen, inclusief huurders en eigenaren.

De vervolgstap voor de gemeente is om tot afspraken te komen met Lidl over de uitvoering van het plan dat in het teken staat van een zo groen mogelijke invulling, de kostenverdeling en de wijze van beheer en gebruik van het parkeerterrein.

Trjact
Lidl heeft eerder dit jaar de uitdrukkelijke wens uitgesproken voor meer parkeergelegenheid in de nabijheid van de winkel. Vanuit de gemeente is aangegeven dat een toevoeging van parkeren een groen uiterlijk moet krijgen. In het overleg is afgesproken dat de gemeente gaat onderzoeken waar en hoeveel parkeerplaatsen kunnen worden toegevoegd.

Vervolgens is vanuit de gemeente overleg gevoerd met Helder Vastgoed die in het gebied bezig is om Tiny Houses te ontwikkelen. Uitkomst van dit overleg was dat parkeren goed inpasbaar is in het gebied en wel op de locatie hoek Dintelstraat en Zoomstraat. Een brede groenzone daar omheen is gewenst ter afscherming van het parkeerterrein van de kavels van de Tiny Houses. De uitbreiding van parkeerfaciliteiten gaat wel ten koste van twee kavels voor de Tiny Houses.  

Toon meer

Yvonne de Groot

Mijn naam is Yvonne de Groot, geboren en getogen in Den Helder. Ik ben werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button