Den HelderHollands KroonSchagenTexel

Lichte daling aantal WW-uitkeringen in de Noordkop

Regio Noordkop – In de meeste Noord-Hollandse regio’s is het aantal WW-uitkeringen in de maand juni verder gestegen. Alleen in de regio Noord-Holland Noord werden de afgelopen maand iets minder WW-uitkeringen verstrekt. Dat blijkt uit de maandelijkse cijfers van het UWV.

In Noord-Holland Noord nam het aantal WW-uitkeringen licht af, waarschijnlijk veroorzaakt door seizoensinvloeden. Daar werden afgelopen maand 0,3% minder WW-uitkeringen verstrekt. Noord-Holland Noord laat ten opzichte van vorige maand een kleine daling zien in het aantal WW-uitkeringen aan horeca personeel. Het langzaam op gang komen van het toerisme en de daarbij horende horeca is daar debet aan.

Hoewel de stijging van het aantal WW-uitkeringen lijkt te stabiliseren is het aantal in vergelijking met vorig jaar fors toegenomen. In Noord-Holland Noord werden in juni 9.732 WW-uitkeringen verstrekt, 23,4% meer dan een jaar geleden.

Gemeenten
De cijfers per gemeente in de Noordkop laten zien dat Texel een daling van het aantal WW-uitkeringen kent van 8,4 procent. In Hollands Kroon is de daling 0,2 procent, Schagen laat een daling van 0,7 procent zien en in Den Helder nam het aantal WW-uitkeringen af met 1,9 procent.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button