Lichte daling aantal WW-uitkeringen in de Noordkop

Regio Noordkop – In de meeste Noord-Hollandse regio’s is het aantal WW-uitkeringen in de maand juni verder gestegen. Alleen in de regio Noord-Holland Noord werden de afgelopen maand iets minder WW-uitkeringen verstrekt. Dat blijkt uit de maandelijkse cijfers van het UWV.

In Noord-Holland Noord nam het aantal WW-uitkeringen licht af, waarschijnlijk veroorzaakt door seizoensinvloeden. Daar werden afgelopen maand 0,3% minder WW-uitkeringen verstrekt. Noord-Holland Noord laat ten opzichte van vorige maand een kleine daling zien in het aantal WW-uitkeringen aan horeca personeel. Het langzaam op gang komen van het toerisme en de daarbij horende horeca is daar debet aan.

Hoewel de stijging van het aantal WW-uitkeringen lijkt te stabiliseren is het aantal in vergelijking met vorig jaar fors toegenomen. In Noord-Holland Noord werden in juni 9.732 WW-uitkeringen verstrekt, 23,4% meer dan een jaar geleden.

Gemeenten
De cijfers per gemeente in de Noordkop laten zien dat Texel een daling van het aantal WW-uitkeringen kent van 8,4 procent. In Hollands Kroon is de daling 0,2 procent, Schagen laat een daling van 0,7 procent zien en in Den Helder nam het aantal WW-uitkeringen af met 1,9 procent.

Mobiele versie afsluiten