Den HelderZakelijk

Positieve cijfers luchthaven, maar somber vooruitzicht

Advertentie:

Den Helder – Luchthaven Den Helder Airport heeft 2019 met een positief resultaat afgesloten. Voor dit jaar en de nabije toekomst zijn de vooruitzichten echter somberder.

Op 2 juli 2020 vond de algemene vergadering van aandeelhouders plaats van Luchthaven Den Helder BV. In die vergadering is de jaarrekening 2019 vastgesteld. Luchthaven Den Helder BV heeft het jaar 2019 afgesloten met een positief resultaat van € 291.000.

In het directieverslag maakt de Luchthaven echter melding van een aanzienlijk minder rooskleurig beeld voor 2020. “De huidige lage gasprijs heeft na balansdatum geleid tot een negatief resultaat van circa € 116.000,- tot en met mei 2020. De ontwikkelingen rondom het coronavirus helpen niet mee om te komen tot een snel herstel. Maatregelen zijn in gang gezet om de kosten te verlagen. De effecten van het coronavirus, de ingezakte gasprijs met 55 tot 60 procent in de afgelopen maanden en de ongunstige vooruitzichten, zijn verwerkt in een liquiditeitsprognose. In 2022 wordt een daling van 50 procent van de omzet voorzien. Zelfs met de aanwezige reserves, ontstaat gezien de huidige ontwikkelingen, voor de middellange termijn een bedenkelijke situatie.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button