Steun voor Zwarte Piet bij Helderse intocht

Den Helder – Nu duidelijk is geworden dat de Stichting die dit jaar de intocht van Sinterklaas organiseert zwicht voor de druk vanuit het college, en dus de traditionele Zwarte Pieten weert en hiervoor in de plaats roetvoegpieten meeneemt, blijken velen het daar niet mee eens. Een online petitie heeft in een paar dagen tijd al bijna duizend ondertekenaars.

“Hét moment is er nu dan toch gekomen, we moeten strijden voor onze Zwarte Pieten!!”, zo luidt de opening van de petitie. “Vorig jaar heeft de Helderse Ondernemingsvereniging Binnenstad (HOB) besloten dat ze stopte met het organiseren van de intocht. Marcel Karhof (alias Sinterklaas) begon zelf een stichting om de intocht voor Den Helder te realiseren. Het verhaal is uiteraard veel langer, maar heeft de kernwoorden: Subsidie en Vergunning. Nu ruikt gemeente Den Helder hier haar kans om Roetveegpiet door te drukken. Dit kan en mag niet!”

“Wij laten dit niet op z´n beloop en geven nu al bij voorbaat aan dat wij hier in Den Helder kiezen voor Zwarte Piet! De Jutters laten dit niet gebeuren!! Teken deze petitie vóór Zwarte Piet in Den Helder”, is de oproep. En die blijkt niet aan dovemansoren gericht. Donderdag aan het begin van de middag was de petitie al door zo’n 900 mensen ondertekend.

Mobiele versie afsluiten