Cultuur/NatuurUitgaan

Vliegende zoogdieren in Eendenkooi ‘t Zand

Schagen – Vleermuizen spreken altijd tot de verbeelding. Het zijn de enige zoogdieren die kunnen vliegen en overdag zijn ze eigenlijk nooit te zien. Daarom organiseert Landschap Noord-Holland zaterdagavond 25 juli van 21:30 tot 23:00 uur een excursie door Eendenkooi ‘t Zand.

Vleermuizen vliegen schijnbaar zonder geluid te maken, maar met de batdetector van de gids kan het geluid toch beluisterd worden. Iedere soort maakt een eigen geluid en zo komen wandelaars te weten welke soorten hier rondvliegen. Ook voor kinderen is dit een speciale natuurervaring.

Informatie
Reserveren is verplicht via gaatumee.nl. In verband met Covid-19 is het helaas niet mogelijk om ter plekke aan te sluiten. Het vertrekpunt is Bezoekerscentrum Eendenkooi ‘t Zand, Korte Bosweg 47A in ‘t Zand.

De kosten bedragen voor volwassenen € 7,00. Voor kinderen € 3,00. Voor beschermers € 4,00 en kinderen van beschermers € 2,00.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button