Den HelderVideo

Hortus Overzee ontvangt officiële onderscheiding van Japanse Ambassade (video)

Advertentie:

Den Helder – De Japanse ambassadeur Horinouchi bracht vrijdag 16 juli een bezoek aan Hortus Overzee in Den Helder, in verband met een officiële onderscheiding voor Hortus. Ook opende hij de nieuw gebouwde poort, samen met loco-burgemeester Michiel Wouters en kreeg hij daarna een rondleiding door de Japanse tuin.

Bij aankomst op het grasveld waar enkele gasten zaten, volgde de officiële ceremonie voor de overhandiging van de onderscheiding, Commendation genoemd. De ambassadeur Horinouchi reikte deze ‘Japanese Foreign Minister Commendation’ uit aan Melany Tegelberg en Pieter Blank van de Hortus Overzee.

De onderscheiding wordt uitgereikt aan individuen of instanties met uitstekende prestaties op internationaal gebied voor hun bijdrage aan het bevorderen van vriendschap tussen Japan en andere landen. Hortus Overzee ontving deze eervolle aanbeveling voor de promotie van de Japanse cultuur in Nederland.

Toon meer

Sanne Scharloo

Sanne Scharloo werkte tussen januari 2020 en september 2022 als AV-specialist bij Regio Noordkop. Inmiddels heeft ze haar carrière voortgezet als editor bij Nienke Plas.

Wellicht ook interessant

Back to top button