Kop van Noord-HollandNoord-Holland

Veel meer beveiligingscamera’s in Noord-Holland

Den Helder – In anderhalf jaar tijd is het aantal beveiligingscamera’s in het Noord-Hollandse straatbeeld met 31,9% toegenomen. Dit is de sterkste stijging van alle Nederlandse provincies. In totaal zijn er in Noord-Holland nu 59.172 camera’s van particulieren, bedrijven en de overheid geregistreerd in de politiedatabase “Camera in Beeld”. Dit en meer blijkt uit cijfers van de politie, die VPNGids.nl opvroeg via een Wob-verzoek.

In de Noordkop gaat Den Helder aan de leiding met een toename van 81,3 procent ten opzichte van 2019. Hier zijn nu 1.010 camera”s geregistreerd. Daarna Komt Hollands Kroon met een toename van 54,4 procent en 420 geregistreerde camera;s. En zoals onderstaand vermeld is de toename op Texel landelijk het laagst, met nu in totaal 193 beveiligingscamera’s.

Verdubbeling cameratoezicht
De stijging in het aantal geregistreerde beveiligingscamera’s verschilt sterk per gemeente. In Castricum (+144,7%) en Koggenland (+108,3%) was zelfs sprake van een verdubbeling van het aantal camera’s. Op Texel nam het aantal camera’s het minst toe, namelijk met 5,5%.

Het volledige onderzoek staat op de website

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button